woensdag 4 januari 2012

Uit de Brand en de economische crisis

Sinds Nederland te maken heeft met een economische crisis, is er op de markt van tijdelijke secretaresses -en ander tijdelijk personeel- een ongewone situatie ontstaan. Het lijkt alsof iedere secretaresse die haar baan kwijt raakte, voor zichzelf is begonnen. Uit de Brand kreeg zo’n 20 telefoontjes van nieuwe freelance secretaresses per dag. Waar komt dit vandaan en waar moet dit heen? 

Het blijkt dat het UWV de werkelozen stimuleert om als freelancer aan de slag te gaan. Denkt iedere nieuwe freelance secretaresse dan echt dat op de interim markt de wereld voor haar open ligt als er sprake is van een crisisEr zijn veel secretaresses die in de loop van de jaren een naam opgebouwd hebben. Uit de Brand heeft een goede relatie met meer dan 250 secretaresses. Deze secretaresses hebben in economisch moeilijkere periodes ook allemaal projecten nodig. Wat moeten bureaus zoals Uit de Brand met al deze nieuwe freelance secretaresses?

Bijkomend, doch geen onbelangrijk issue, is dat veel van de nieuwe zelfstandige secretaresses, niet capabel zijn om als ZZPer aan de slag te gaan, of totaal geen idee van de markt hebben. Zo volgde ik onlangs een discussie over een secretaresse CEO van een multinational. Dan zit je als secretaresse aan de top van een organisatie. Het uurtarief wat deze secretaresse ontving, bleek nog minder dan een dat van een schoonmaakster. Wat verwacht de klant van deze secretaresseDenkt men nu serieus dat hij een professionele secretaresse in huis heeft? Een professionele secretaresse zal niet snel voor een dergelijk tarief werken. Natuurlijk doen we in deze tijden allemaal water bij de wijn, maar de echte zelfstandige secretaresse weet ook dat het niet goed voor de markt is, om voor een schoonmakersloontje aan de top van een organisatie te gaan werken.

Nu verwacht ik wel dat dit een kwestie van tijd is. De klant komt er achter dat hij iemand ingehuurd heeft die geen verstand van zaken heeft. En de secretaresse ontdekt dat de druk haar te hoog is. De ware professionele secretaresse gaat zich komende periode onderscheiden van deze mensen die zichzelf voordoen als professionele secretaresses. Maar, hoeveel klanten hebben zichzelf dan eerst in de vingers moeten snijden en hoeveel mensen hebben daardoor klussen gemist?

Uit de Brand werkt met secretaresses; directiesecretaresses; juridische secretaresses en afdelingssecretaresses die hun vak goed kennen. Bovendien kent Uit de Brand zelf het vak van directiesecretaresse als geen ander. Daarnaast ligt alle kennis omtrent de markt van professionele secretaresses bij Uit de Brand.

Wie is die echte professionele secretaresse die u nodig heeft?...... Uit de Brand weet het! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten